Dela uitvaartverzekering voor ouders afsluiten?

Voorbereid zijn in het leven betekent ook voorbereid zijn op het einde ervan. Daarom hebben sommige mensen een uitvaartverzekering. Maar wat is dit precies? En wat houdt het in? Is het echt nodig of zijn het gewoon extra kosten?

Wat is een uitvaartverzekering?

Er is een algemene missconceptie dat in sommige levensverzekeringen tegenwoordig, de uitvaartverzekering ook wordt aangeboden. Maar dat is niet het geval. In tegenstelling tot levensverzekeringen dekt dit alleen alle kosten die gemaakt worden ter voorbereiding van en tijdens de begrafenis.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn: De grafkist, de begrafenisdienst, de grafsteen, en een hoop andere dingen. Een uitvaartverzekering, bijvoorbeeld van Dela, zorgt er voor dat je de afscheid krijgt die je verdient.

Waarom heb je er een begrafenisverzekering nodig?

Het enige zekere in het leven is het onzekere. Je hebt dit waarschijnlijk al verschillende keren gehoord, maar clichés zijn meestal gewoon de waarheid. Je hebt ten eerste een uitvaartverzekering nodig om voorbereid te zijn als het gebeurd. En het is toch wel van belang dat je afscheid moeiteloos en rustgevend zou moeten verlopen.

Het is voor de nabestaanden een hoop ellende om tijdens het rouwen ook nog eens een uitvaart te organiseren. Je dierbaren zouden liever een paar dagen thuis zitten en je verdriet verwerken. Dat ze  in plaats daarvan een uitvaart moeten organiseren is niet zo fijn.

We bereiden ons voor op gezellige feestjes zoals bruiloften en verjaardagen. Maar een uitvaart verdient ook wel een voorbereiding vind ik, het is tenslotte wel je laatste bijeenkomst met je dierbaren.

Wat kost zo’n uitvaart nou eigenlijk?

Aan alles hangt tegenwoordig een prijskaartje. Zelfs aan de uitvaart. Het is triest, maar zo gaat het nou eenmaal. Het is daarom van belang dat je op de hoogte bent van je “afscheids prijs”. De gemiddelde uitvaartverzekering kost per maand tussen de 15 en 25 euro. Dit is afhankelijk van je leeftijd, gezondheid en de kapitaal voor je uitvaart.

Het hangt ook af van het soort verzekering dat je hebt gekozen. En wanneer je van plan bent om het af te betalen en de staat waarin je woont . Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven op het internet, waar je een hoop vergelijkingen kunt doen vanuit huis.

Hoe werkt het?

Op dit moment heeft bijna alles wat we bezitten en doen een verzekering. Een reisverzekering, inboedelverzekering, zorgverzekering etc. Het stopt niet. Maar niets is zo zeker als een uitvaartverzekering. Vroeg of laat treffen we allemaal de dood. Dus een verzekering voor het onvermijdelijke. Het lijkt daarom op een nieuwe kostenpost voor iedere maand. Maar houdt er rekening mee dat dit maar een bedrag is tussen de 15 en 25 euro. Je zal dankzij dit kleine maandelijkse bedrag je nabestaanden een gunst doen van 5000 euro.

Sluit Jij een verzekering af?

Of je er één wilt afsluiten is natuurlijk aan jezelf. Maar als je geeft om je nabestaanden, zorgt een uitvaartverzekering ervoor dat ze niet gestrest hoeven te raken. Laat je nabestaanden in rust rouwen om jou, en niet om de kosten die je achterlaat. Kijk op www.lesgourmandises.ie/ voor info.